2018 i vågor

publicerat i Allmänt, virka;
Nu har jag kommit en bit på min temperaturfilt som jag virkar i ett vågmönster. Det är så roligt att virka och vågorna och mönstret blir så annorlunda beroende på om det är ett eller flera varv med samma färg. Här är bilder på mönstret och på de första varven på filten. Temperaturskalan och de precisa garnfägerna till den kommer upp på bloggen på lördag.
 
 
 
 
 
</div

Taggar: pasteller, pastellfärger, temperaturfilt, temperaturfilt2018, virkade vågor, överkast;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Grymt fint mönster! //Q-Sandra

Svar: Tack så mycket!
Anette

2:a kommentar, skriven , av Monika:

Så jättefin filt du gjort och vilket härligt mönster!Tänker försöka testvirka detta för att se om det passar mig för den temperaturfilt jag tänker göra. Om jag tolkar diagrammet rätt så ska jag lägga upp en luftmaskkedja som är jämnt delbart med 14 + 28 (11+17 i början och i slutet av varvet), stämmer det? Tolkar det också som om jag ska vända arbetet efter varje varv för att få det rätt. Är ingen van virkare, så det är därför jag inte är så kunnig. Ser att du även har gjort en massa andra fina alster. Tack på förhand! Monika :-)

Svar: Hej och Tack så mycket! När jag började virka på filten räknade inte jag maskorna utan bara tänkte på att luftmaskkedjan skulle bli så lång så att måtten skulle överenstämma med storleken på överkastet. Jag tänkte att mönstret fick börja och sluta som det ville liksom.
Lycka till! 🌸
Anette

Kommentera inlägget här :