Hjortronmössa

publicerat i Allmänt, sticka;
Eller varför inte en hallon eller björnbärsmössa. Jag lägger åter upp lite bilder från babymössan som är en rolig variant av den slätstickade jordgubbsmössan. Mönstret utvecklade jag i sommras. Det finns att köpa på Ravelry med den här länken https://www.ravelry.com/patterns/library/barmossa-till-baby-2 För er som tycker det är lite knepigt att få till "bubblorna" så har Drops en instruktionsvideo som visar hur man släpper en maska några varv och sedan stickar den. Här är länken till den https://www.garnstudio.com/video.php?id=986&lang=se 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taggar: #Drops, #babyhat, #berryhat, #björnbärsmössa, #bärmössa, #hallonmössa, #hjortronmössa;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lilo:

Jag skulle vilja köpa en sån här, säljer du möjligtvis?

Svar: Hej! Tack för att du gillar min mössa. Jag stickar tyvärr inte på beställning. Mitt mönster finns att köpa på Ravelry och länk finns i bloggen.
Anette

2:a kommentar, skriven , av Inger:

Hej, vilket garn och vilken färg använder du till hjortron mössan?
Hälsn Inger

Svar: Tack för din fråga Inger! Ber om ursäkt för att jag inte sett ditt meddelande förrän nu. Jag har använt väldigt olika garn när jag tog fram mönstret. Just det guldgula till Hjortronmössan är ett blandgarn från TGR och dom säljer inte det längre. Men det går bra att använda ett garn där 17x22 maskor blir 10x10 cm. Lycka till!
Anette

3:e kommentar, skriven , av Anna:

Hej Anette!
Älskar dessa mössor och har köpt mönstret för att försöka göra min egen till ett kommande brorsbarn. Men jag får inte till det gröna partiet. När jag följer instruktionen så hamnar de snett (utspritt) och jag får inte den vridna och upphöjda effekten. Vad tror du att jag gör för fel?
Tacksam för svar så till en blivande faster.
Mvh Anna

Svar: Hej Anna!
Tack för att du gillar mina mössor. Hjälper dig gärna. Man börjar de gröna flikarna med att man stickar en grön maska över varje masksläpp från föregående varv. Alltså maskan mellan bubblorna. Då är det 7 maskor gult mellan varje grön maska. Varvet efter stickas tre gröna maskor över den gröna m på föreg. varv. 6 gula emellan de gröna. På nästa varv ökas de gröna maskorna och de gula minskar. Men du börjar samtidigt minska på de gröna flikarna genom att sticka i hop 2a och 3e gröna maskan.
Hoppas den här förklaringen hjälper dig Anna. Annars får du höra av dig igen.
Lycka till!
Anette

4:e kommentar, skriven , av Emma:

Hej! Köpte ditt mönster nyss! Och ska fixa garn. Men det står inte hur mycket garn det går åt. Ska jag räkna med att det räcker med ett nystan grönt och ett nystan bärfeäg?

5:e kommentar, skriven , av Emma:

Hej! Köpte ditt mönster nyss! Och ska fixa garn. Men det står inte hur mycket garn det går åt. Ska jag räkna med att det räcker med ett nystan grönt och ett nystan bärfeäg? Verkligen fina mössor 😍 älskar hjortron

6:e kommentar, skriven , av Emma:

Hej! Köpte ditt mönster nyss! Och ska fixa garn. Men det står inte hur mycket garn det går åt. Ska jag räkna med att det räcker med ett nystan grönt och ett nystan bärfeäg? Verkligen fina mössor 😍 älskar hjortron

Svar: Hej!
Tack för att du gillar mina mössor! Garnåtgången beror helt på vilket garn du stickar i. Max 1,5 nystan i bärfärg i alla fall. Det räcker med ett grönt nystan oavsett garn.
Lycka till!
Anette

Kommentera inlägget här :