Sjal med rosor

publicerat i Allmänt, sticka, virka;
I går slutförde jag ett projekt som jag påbörjade för länge sedan. Det känns så himla bra och jag känner mig nöjd med resultatet. Iden till sjalen fick jag då jag började virka baboushkarutor. Mönstret till dom finns här:https://babylovebrand.net/2013/05/20/tutorial-babouska-rose-blanket/
 
Sjalen är både stickad och virkad och garnet jag använt är Drops Baby Alpaca Silk som innehåller både alpacaull och silke. Det gör garnet jättemjukt och härligt!
 
Jag har stickat sjalen i rätstickning. Jag har helt enkelt börjat längst ner i spetsen genom att lägga upp tre maskor och sedan ökat en maska i början av varje varv. Sedan har jag fortsatt att sticka tills jag uppnått önskad storlek. Utifrån det måttet har jag sedan räknat ut hur många baboushkarutor rutor som behövdes utmed kanten. I mitt fall 25 stycken. Jag sydde ihop rutorna i en lång rad innan jag sydde fast rosenrutorna på sjalens kant.
 
Jag avslutade med att virka en kant utmed roskanten efter ett diagram jag hittade på pinterest. Här är en länk till det:https://www.pinterest.se/pin/456622849698247721/
 
 
 
 
 
 
 

Lycka!

publicerat i Allmänt;
Ett litet paket på posten när man ligger hemma i sjuksängen är så himla uppiggande! Klarade idag av o ta mig till brevlådan är så glad över mitt paket från Hobbii innehållande ett kit med virknålar i olika storlekar med bra skaft samt varvräknare att hänga på stickan. 
Lycka för en stick o virknörd som mig! ❤
 
 

Nya projektideer på gång

publicerat i Allmänt, sticka;
Min käraste vän Anna är en frusen tjej som önskar sig RIKTIGT varma vantar. Tänker försöka mig på att sticka dessa vantar och sedan tova dem. Om måtten stämmer dvs, eftersom de kommer att krympa under tovingen. Då blir dom både stickade med dubbelt garn och tovade och borde bli supervarma! 
 
Mönstret har jag hittat på pinterest https://www.pinterest.se/pin/456622849703398624/ och tänker givetvis översätta det till svenska. Håller tummarna för att måtten stämmer för tovning.