Maybellerutor i pastell

publicerat i Allmänt, virka;
Nu har jag har virkat 64 rutor och storleken blir lagom till en babyfilt. Jag bara älskar dom här färgerna! Rutan heter Maybelle och här finns en länk till mönstret som är gratis och väldigt utförligt. http://myrosevalley.blogspot.se/2013/06/maybelle-rutan-pa-svenska.html
Garnet är av 100% bomull och köpt på Systrarna Grene. Nu får projektet stå åt sidan ett tag för mitt nya projekt som blir en stickad sjal i mossgrönt.  
 
 

Riktigt varma och gosiga vantar!

publicerat i Allmänt, sticka;
Efter önskemål från min frusna vän Anna har jag stickat ett par riktigt varma vantar. Vantarna består av två vantar, en innervante och en yttervante. De är inte ihopsydda och kan därför användas var för sig. Dock är yttervanten lite väl stor utan innervanten. Yttervanten är stickad i Lima, ljusgrå, från Drops som består av 65% ull och 35% alpaca. Innervanten är stickad i garnet Glamour i färg 770 från Falk garn och består av 50% akryl och 50% polyamid. Ett jättehärligt och mjukt garn som får en pälsliknande look. Vantarna är stickade på frihand och utan mönster. Båda vantarna tvättas i 30 grader. Yttervanten med ullprogram.