Udda färger i elips

publicerat i Allmänt, sticka;
Jag har stickat en halsduk av mina restgarner av märket Drops Alpaca. Den är stickad på frihand i rätstickning från spets till spets som en elips. Kanterna rullar inte ihop sig. Rändena är fjorton varv breda sryck. Jag ökade ca en maska i varje ände ca var 1,5 cm och någonstans i mitten stickade jag ca sju ränder utan att öka i sidorna. Efter det började jag att sticka två maskor tillsammans på var sida var 1,5 cm tills halduken nådde elipsspetsen. Jag tycker halsduken blev lite charmig då färgerna inte matchar riktigt. 
 
 
 

Virkad Väska

publicerat i Allmänt, virka;
Idag blev min virkade väska klar! Den är virkad i mustiga färger i alpacagarn från Nilles som tyvärr inte säljs längre. Jag har hittat mönstret genom Pinterest och länken dit finns här:
Det är ett väldigt lätt mönster som är nästintill som en mormorsruta. När man virkat fem rutor virkar man ihop dem från utsidan som en kub utan "tak". Sömmarna från ihopvirkandet ska synas och ger liksom kuben lite stadga. Sedan virkas kant och handtag med fastmaskor i önskade längder. 
 
 
 
 
När väskan sedan är klar skall man sy en likadan kub i tyg. Jag valde ett lila tyg med bruna prickar som jag råkade ha hemma. Inköpt på Stoff och stil. Jag mätte den virkade kuben och klippte tyg och sydde en innekub med samma mått på symaskin. Sydde sedan fast den för hand utmed kanten på insidan.