Vågorna böljar fortfarande i blått

publicerat i Allmänt, virka;
men med inslag av grönt. Jag har aldrig varit så intresserad av vädertemperaturer som nu. Det är riktigt kul att se filten växa. Fyra veckor lång i dag. Mäter 17 cm. Det betyder att den färdiga filten blir 221 cm lång. Det blir i kortaste laget för att kunna användas som sängöverkast. Som tur är har jag mitt vita garn som jag ska använda på speciella dagar. Virkar helt enkelt ett extra varv med det när något i min närhet tex fyller år. Då ska nog min filt bli tillräckligt lång. 


Temperaturskala med färger

publicerat i Allmänt, virka;
Nu har jag äntligen haft möjlighet att fixa till mina klädnypor med garn och temperaturer. Bättre än att sitta med papperslappar. Garnet går åt i en rasande fart och jag har redan fått beställa mer. Jag har också räknat ut att överkastet inte kommer bli så långt som jag planerat. Kastar därför in en vit färg. Den kommer jag att virka ett varv med när det är speciella dagar. Födelsedagar och annat. 


2018 i vågor

publicerat i Allmänt, virka;
Nu har jag kommit en bit på min temperaturfilt som jag virkar i ett vågmönster. Det är så roligt att virka och vågorna och mönstret blir så annorlunda beroende på om det är ett eller flera varv med samma färg. Här är bilder på mönstret och på de första varven på filten. Temperaturskalan och de precisa garnfägerna till den kommer upp på bloggen på lördag.
 
 
 
 
 
</div